Het Nieuwe Samenwerken

 
 

Het Nieuwe SamenwerkenIn de afgelopen jaren wordt er veel gesproken over “het nieuwe werken”. Medewerkers mogen zelf hun eigen uren inplannen en werken op flexplekken thuis of op het werk. Dit zorgt er dan ook voor dat medewerkers kwalitatief beter werk leveren. Door deze nieuwe werkwijze is het mogelijk dat enkele medewerkers elkaar uit het oog verliezen, de vraag is dan ook; hoe houd je medewerkers actief verbonden? In de volgende 7 stappen krijg je medewerkers weer zichtbaar en verbonden.
 
 
 
  • 1.Waarde: De eerste stap is mensen te helpen met het ontdekken hoe zij van waarde zijn voor de organisatie.
  • 2.Verbinding: In de volgende stap worden er tools aangereikt om echte verbinding te laten ontstaan.
  • 3.Waste: Waste houdt in werken in overlevingsmechanisme, destructief gedrag op anderen of buiten je kracht raken. Hier krijg je in de derde stap inzicht in en leer je dit te managen. Gedrag van jezelf roept gedrag bij een ander op, zowel non-verbaal als verbaal.
  • 4.Zichtbaarheid: De volgende stap leert dan ook hoe dit werkt en hoe je zichtbaar bent en wordt.
  • 5.Loyaliteit: Hierop volgend komt het bewust maken van loyaliteit als “natuurwet” aan bod. Hoe uit loyaliteit zich in het functioneren en welk effect heeft dat op een duurzame relatie?
  • 6.Investeringen: Welke investeringen doen mensen en hoe zijn deze te herkennen?
  • 7.Erkenning: Iedereen is op zoek naar erkenning. Naar erkenning voor het geleverde werk en voor hoe diegene is als persoon. Hoe laten we ons erkennen en hoe erkennen we de ander? In deze laatste stap zien we de effecten hiervan op samenwerking, productiviteit en ook in omzet/rendement.
 
 
 

StappenplanRelinked creëert ‘het nieuwe samenwerken’ in organisaties. Deze manier van samenwerken wordt gecreëerd door 7 stappen te doorlopen.

Al deze stappen zijn gebaseerd op het contextueel gedachtegoed van professor Nagy. Relinked heeft dit gedachtegoed doorvertaald naar contextueel management. Lees hier verder over het contextueel management.